Održana redovna sjednica DVD Osijek Gornji Grad

Posted on Posted in Novosti

U subotu, 19. veljače 2022. godine, u prostorijama DVD Osijek Gornji Grad održana je redovna sjednica skupštine.

Sjednicu je pozdravom otvorio predsjednik društva, Alen Grubišić, i pozdravio goste, pročelnika Vatrogasne zajednice županije Osječko-baranjske, Hengl Berislava, koji je uključen u pomoć pri organizaciji programa povodom obilježavanja 150 godina postojanja DVD Osijek gornji grad, i županijskog vatrogasnog zapovjednika Cvenić Zdravka. Nakon intonacije nacionalne i vatrogasne himne, Predsjednik je pozvao prisutne da se minutom šutnje prisjete svojih preminulih članova, prijatelja i branitelja vatrogasaca.

Na sjednici je prihvaćen dnevni red, te su jednoglasno i u cijelosti usvojena financijsko izvješće i izvješće o radu u 2021. godini. Najavljena je proslava obljetnice 150. godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koju društvo obilježava u 2022. godini i povodom čega je planiran bogat i raznolik program koji će se provoditi u svibnju i lipnju. Centralna proslava ove značajne obljetnice planirana je za 18. lipnja 2022. godine kada će se održati i svečana sjednica u prostorijama osječkog Vikarijata.

Članovima skupštine obratio se županijski vatrogasni zapovjednik Zdravko Cvenić, koji se članovima zahvalio na suradnji, a poglavito na njihovoj pomoći u otklanjanju posljedica potresa u Petriinji.

Nakon radnog dijela županijski zapovjednik dodijelio je zahvalnice i uvjerenja članovima DVD Osijek Gornji Grad koji su uspješno završili programe osposobljavanja i usavršavanja:

Zapovjednik Ivica Kovačević primio je Zahvalnice za doprinos u pomoći otklanjanja posljedica razornog potresa a koje su dodijeljene ispred Vatrogasne zajednice grada Petrinje, Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i Grada Petrinje DV-u, Ivici Kovačeviću i Ivanu Dološiću.

Brigita Hengl primila je uvjerenje za zvanje “Vatrogasni časnik 1 klase”, a Marija Šilješ i Tomislav Zubčić primili su uvjerenje o završenom programu za specijalnost “Vezist”.

Također, dodijeljena su i vatrogasna priznanja i odlikovanja koje dodjeljuje Vatrogasna zajednica Osijek, a u ime Vatrogasne zajednice uručio ih je Radoslav Grubišić kao član Predsjedništva Vatrogasne zajednice. Odlikovanja priznanja dobili su:

  • Vatrogasna spomenica za 10 godina aktivnosti: Dario Božičević, Ivana Mudri, Marin Rebić, Tomislav Zubčić
  • Vatrogasna spomenica za 20 godina aktivnosti: Boris Biketa, Ivan Dološić, Kristijan Ilijov, Antonio Kokot, Tomislav Zagoršćak
  • Brončana vatrogasna medalja: Goran Benaković, Ivan Glasovac, Snježana Grubišić, Brigita Hengl, Kristijan Matošević, Lajoš Maltašić, Marina Rebić, Tomislav Zubčić, Siniša Rapan, Nino Vrbanić
  • Brončana vatrogasna plamenica: Dinko Moguš, Marin Rebić, Siniša Valentin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *